top of page

NordlandsOperaen er stiftet!


Gjennom lang tid har Kristian Krokslett og Sofia Berg gått med et ønske om å kunne arrangere og sette opp konserter og forestillinger innenfor opera- og musikkteatersjangeren. I 2021 opprettet de sitt firma Sceneteamet AS. For å åpne muligheten for flere å ta del i fremmingen av opera og lignende kulturuttrykk i Nordland startet de i mars 2023 Foreningen NordlandsOperaen.

Foreløpig består styret av Sofia og Kristian, og arbeidet med planer og visjoner er allerede i gang. Etter hvert vil man utvide styret og knytte til seg engasjerte partnere som har kompetanse og kapasitet til å å gå inn i arbeidet med å styrke operasatsningen i Nordland fylke.


Over hele landet finner man regions- og distriktsoperaer som årlige setter opp operaer på sine respektive scener. Dette er modellen NordlandsOperaen etter hvert ønsker å følge med utgangspunkt i Salten og Bodø. Nordland er et langstrakt fylke med mange små og større scener som egner seg godt for opera i et passende format. NordlandsOperaen ønsker med tiden å kunne gi et operatilbud til hele fylket i samarbeid med andre aktører i bransjen.


Veien blir til mens vi går, og vi tar imot idéer og forslag med åpne armer!

Comments


bottom of page